Bewindvoering

Bewind voor financiële beslissingen

Als ik al je geldzaken regel omdat je er zelf niet uit komt, ben ik er voor om de inkomsten en uitgaven te beschermen. Ik zorg voor financiële stabiliteit en probeer verdere schulden te voorkomen. Dat heet beschermingsbewind.

Kennismakingsgesprek

Eerst gaan we in gesprek, want ik wil bouwen aan een goede persoonlijke relatie. Elkaar leren kennen en vertrouwen. Zodat jij het gevoel hebt dat het goed komt.

Op een rijtje

Dan zet ik een aantal dingen op een rijtje. Ik maak bijvoorbeeld een overzicht van alle inkomsten en uitgaven en van bezittingen en schulden. Heb je misschien nog recht op geld, bijvoorbeeld een huur- of zorgtoeslag? Ook dat zoek ik uit.

Regelen

Om jouw geldzaken te kunnen regelen moet de Kantonrechter toestemming geven. Als dat is gebeurd ‘voer ik het bewind’ over alle geldzaken, vandaar mijn naam. Dat betekent dat ik alle organisaties, waarmee je te maken hebt, vertel dat ik het nu doe. Als beschermingsbewindvoerder betaal ik de rekeningen en ik beheer de inkomsten.

Wat zijn de kosten?

De vormen van bewind staan in het openbare curatele- en bewindregister. Het Landelijk Overleg van Kantonrechters heeft de volgende tarieven vastgesteld.

> Tarieven

Meer weten?

> Meer weten over beschermingsbewind?

> Brochure Rijksoverheid over Beschermingsbewind 

 

Of neem contact op met Van Diepen Bewindvoering.

195-Man-zand-rust-1920-Fotos-voor-Therapeuten.jpg