Aanpak

Kun je of wil je financiële zaken of persoonlijke beslissingen over verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding zelf niet meer regelen? Een persoonlijke aanpak die zorgt voor vertrouwen, rust en stabiliteit, vind ik erg belangrijk. Ik sta naast je, help je of neem het van je over.

Bewind voor financiële beslissingen

Als ik alle geldzaken ga regelen omdat je er zelf niet uit komt, ben ik er  om de inkomsten en uitgaven te beschermen. Ik zorg voor financiële stabiliteit en zal er alles aan doen om schulden te voorkomen. Dat heet beschermingsbewind.

Goed gesprek

Eerst gaan we in gesprek, want ik wil bouwen aan een goede persoonlijke relatie. Elkaar leren kennen en vertrouwen. Zodat jij het gevoel hebt dat het goed komt. 

Dan zet ik een aantal dingen op een rijtje. Ik maak een overzicht van alle inkomsten en uitgaven en van bezittingen en schulden. Heb je misschien nog recht op geld, bijvoorbeeld een huur- of zorgtoeslag? Ook dat zoek ik uit.

Regelen

Om jouw geldzaken te kunnen regelen moet de Kantonrechter toestemming geven. Als dat is gebeurd ‘voer ik het bewind’ over alle geldzaken, vandaar mijn naam. Dat betekent dat ik alle organisaties, waarmee je te maken hebt, vertel dat ik het nu doe. Als beschermingsbewindvoerder betaal ik de rekeningen en ik beheer de inkomsten.

Curatele en mentorschap

Voor curatele en mentorschap werk ik samen met externe partijen. Neem gerust contact met mij op als je hierover vragen hebt.

Wat zijn de kosten?

De vormen van bewind staan in het openbare curatele- en bewindregister. Het Landelijk Overleg van Kantonrechters heeft de volgende tarieven vastgesteld.

> Tarieven

Meer weten

> Meer weten over beschermingsbewind ?

> Meer weten over budgetbeheer ?

> Meer weten over curatele ?

> Meer weten over mentorschap ?

Vraag een gesprek aan

Ik kom graag langs om jouw situatie te bespreken. Samen zoeken we dan naar de beste oplossing. Bel of mail mij dus gerust, dan maken we een afspraak. Ik werk door heel Noord-Nederland.

aanpak.jpg